Hornfiskekonkurrence

Gratis Deltagelse

Hornfiskefestival for hele familien

Arrangører: Fiskeguide Per Sjøstrøm og fiskeguide Bjarke Kristoffer Borup

Bornholms Hornfiskefestival er den første af sin slags, og finder sted på øens smukke kyststrækninger. Alle er velkommen, lokale og gæster fra alle steder. Vi vil så gerne møde jer alle sammen!

Hornfiskekonkurrence, instruktører og smagsprøver

Hornfiskefestivalen vil blive afholdt et sted, der bliver udmeldt her på hjemmesiden senest dagen før, at festivalen starter. Da vi er så heldige at befinde os på en relativt lille ø, vil basen være, hvor vind og vejr passer bedst i forhold til fiskeriet. Trygfonden vil være til stede med en livredder, som kan være med til at undervise de mindste i sikkerhed ved vandet. Derudover vil der være instruktører til stede, som gerne hjælper unge som ældre med at prøve kræfter med den stærke og hurtige fisk. Derudover vil det være muligt at smage på fisken, og lære mere om, hvordan man ryger fisken. Vi sørger for kaffe, kakao og et hyggeligt bål.

Hvis du ikke har en fiskestang, kan du låne en af os. Vi har et begrænset antal, men vi hjælper gerne – så er der meget run på, kan det være, at du skal dele med andre, men det skal nok blive sjovt alligevel! Det er også muligt at komme ud på vandet og fiske fra jolle. Vi sætter et antal både til rådighed, og alt efter tilmeldinger går de på tur. Her finder du også redningsveste, der skal bruges, hvis du vælger at fiske fra jollen.

Hornfiskeri er for alle

At fange hornfisk er nemt og underholdende, og nogle kalder endda hornfisken for havets balletdanser. Samtidig giver hornfisken en rigtig god fight, og er derfor oplagt at fiske efter for lystfiskere i alle aldre. – Så uanset om du er øvet eller nybegynder, lægger hornfisken op til et spændende og folkeligt fiskeri.

Tag din ven, bror, mor, far eller bedsteforældre med forbi Bornholms hornfiskefestival den 11. og 12. maj og se, om det er dig, der løber med en af de flotte præmier for den længste hornfisk.

Husk det er gratis at deltage!


Præmier til Hornfiskefestivalen

Til Bornholms Hornfiskefestival kåres den længste fisk i tre klasser. Alle vinderne får præmier fra Abu Garcia, Ædelfisken, Sportsdress, Tejn Trawl og Net, Checkpoint og Verona Sportsfiskeri. Der konkurreres i tre kategorier: en børnekategori (0-11 år), en juniorkategori (12-17 år) og en kategori for voksne (over 18 år)

Til Bornholms Hornfiskefestival kan alle være med, og der trækkes vindere både fredag og lørdag. Hvis du er mellem 18 og 65 år gammel, skal du have det lovpligtige fisketegn for at deltage.

Bornholms hornfiskefestival har sin egen Facebook-side, som vi holder opdateret henover weekenden. Her kan du løbende følge med i, hvor store fisk der bliver fanget, så har du nemt ved at se, om du kan komme i betragtning til en af de flotte præmier, og derved undgå at tage flere fisk med hjem, end du kan spise.


Regler for konkurrencen

  • Fisken skal være fanget på fiskestang, og fangeren skal selvfølgelig selv have fanget fisken. Det er dog okay med lidt assistance til mindre børn.
  • Der må fiskes både med agn, flue og spinnegrej.
  • Der må på ingen måde rykfiskes.
  • Fisken skal være kroget foran gællerne.
  • Der må fiskes fra båd, kajak, flydering, pontonbåd osv.
  • Du skal være tilmeldt konkurrencen, inden fisken er fanget.
  • Husk at printe og medbringe dit deltagerbevis til konkurrencen.

Program for fredag og lørdag

Fisken skal være fanget på datoen mellem kl. 00:00 og kl. 15:30

Fisken skal være opmålt ved dommerbordet senest kl. 15.45

Der bliver trukket vindere begge dage.

Der må fiskes rundt om hele øen ( undtagen ved de 6 fredningsbælter, der er helårsfredet) Blykobbe Å, Læs Å, Øle Å. Baggeå, Gyldenså og Kobbeå.

Læs mere om Hornfiskefestivalen her

Se vores andre aktiviteter her