Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/veronasportsfiskeri.dk/public_html/wp-content/themes/amber/inc/redux-framework/redux-framework/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376
Kystsejlads – Verona Sportsfiskeri

Kystsejlads

DKK 200,- pr. person

– Nordbornholm fra sin smukkeste side

De nordbornholmske kyststrækninger er præget af enorme klippepartier, smalle grotter og små bugter med fine sandstrande. På vores kystture kommer vi forbi Nordbornholms mangfoldige landskaber, og helt tæt på de små fiskerlejer, de fine sandstrande og spektakulære klippeformationer.

Vi tilbyder to forskellige sejladser, der begge går ud fra Hammerhavn, og varer 2 timer:

 

Hammerknuden, skjulte laguner og Helligdomsklipperne

På denne kystsejlads sætter vi kurs mod den nordøstlige kyststrækning langs Bornholm og runder Hammerknuden og det hvide fyrtårn, der stolt rager op i det grønne og bakkede landskab. På vej til Sandvig får vi øje på Salomons Kapel, der er bygget i middelalderens tid omkring år 1300, og måske vi også får Hammerknudens får, lam og køer at se. Herefter kommer Sandvig sandstrand til syne, og senere Allinge røgeris karakteristiske gule skorstene, hvor man på lange sommerdage kan spise røgerivarer og skaldyr på første parket ud til Østersøen. Efter Allinge havn, der én uge om sommeren er spækket med deltagere til Folkemødet, kommer vi til én af de små skjulte sandstrande, hvor mange af de lokale bornholmere ynder at tage en dukkert. Vi sejler videre østpå og kommer forbi Sandkås og Tejn, og sætter herefter kurs mod Helligdomsklipperne, der med sine rå, stejle og dramatiske klippeformationer betager de fleste. Kystsejladsen ender i Gudhjem, hvor vi kan gå i land og købe en is, inden vi sejler hjem mod Hammerhavnen.

Løvehovederne, Vandrefalken og små fiskerlejer

På denne kystsejlads sætter vi kurs mod den vestlige kyststrækning langs Bornholm, og får et fantastisk syn til Nordeuropas største fæstning, Hammershus – måske den smukkeste udsigt til denne ikoniske middelalderborg. Klipperpartierne langs vestkysten er hjem for utallige fuglearter og særligt er det ynglested for den sjældne Vandrefalk, der hvert år vender tilbage til disse klipper for at reproducere sig. Måske er vi heldige at spotte den sjældne fugl. Hvad vi helt sikkert kan se frem til, er de mange grotter og huler, som klippernes udformning har skabt, og ikke mindst Løvehovederne. På meget karakteristisk vis har klipperne skabt en vellignende statur af to løvehoveder, der er til fornøjelse for alle aldre i båden. Landskabet ændrer sig fra klipper til mere flade kyststrækninger med runde sten og tæt skov, og vi når den lille havneby Vang, der er et populært sommerhusområdet pga. sin høje beliggenhed og smukke udsigt – ikke mindst solnedgang. Herefter venter de små og idylliske fiskelejer Gines Minde, Teglkås og Helligpeder, hvor en række charmerende bindingsværkshuse ligger på allerførste række til havet. Kystsejladsen ender i Hasle, hvor man kan gå op og spise frokost på det særdeles hyggelige røgeri, inden vi sejler hjem mod Hammerhavnen.

På en kystsejlads får du:

  • De nordbornholmske kyststrækninger med fantastisk natur at se
  • Gode fortællinger om landskabet og byerne
  • Høj sikkerhed ombord

Alt det praktiske, hvis du skal på kystsejlads:

  • Kystsejladserne varer 2 timer
  • Der er plads til 8 mand ombord
  • Prisen er 200 kr. pr. person
  • Redningsveste og alt sikkerhedsudstyr findes ombord
  • Båd og skipper er synet og godkendt af Søfartsstyrelsen

 

Er du interesseret i en af vores kystsejladser, kan du kontakte os her

 

Vil du se på en af vores andre aktiviteter?